Profesori de misiologie discută la Sibiu despre „noțiunea de ucenicie astăzi în diferitele tradiții creștine”

„Noțiunea de ucenicie astăzi în diferitele tradiții creștine: o perspectivă istorică și misiologică” este tema simpozionului internaţional de misiologie care se va încheia vineri la Sibiu.

Evenimentul reuneşte profesori de misiologie și ecumenism din țară și străinătate, informează Mitropolia Ardealului.

Deschiderea lucrărilor a avut loc miercuri, 7 noiembrie, în Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Cuvântul de bun-venit a fost adresat de prodecanul instituției, pr. prof. univ. Aurel Pavel, titularul Catedrei de misiologie ortodoxă și organizator al evenimentului academic devenit deja tradiție la Sibiu.

„Tema din acest an este una foarte importantă și încercăm să o dezbatem din perspectivă istorică și misiologică, pentru a vedea cum reușim să facem din ucenici misionari pentru Biserica noastră în vremurile pe care le trăim”, a declarat pr. Aurel Pavel pentru Mitropolia Ardealului.

La această ediție a simpozionului sunt prezenți profesori de misiologie și teologi renumiţi din țară și de peste hotare, dintre care menţionăm: prof. dr. Jooseop Keum de la Seminarul Presbiterian din Seoul, Coreea de Sud, cercetătorul Nicolas Abou Mrad din cadrul Școlii Practice de Studii Superioare din Sorbona, Franța, pr. dr. Sergey Trostyanskiy de la Union Theological Seminary din New York, etc.

Simpozionului international „A face misiune după modelul lui Hristos” a ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente