Profesori de limba română din Voievodina-Serbia participă la cursuri de perfecţionare în România

În perioada 24-28 iunie 2019, mai mulţi profesori de limba română din Voievodina-Serbia vor participa la cursuri de perfecţionare în România, anunţă pe pagina oficială Institutul Eudoxiu Hurmuzachi.

Proiectul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Pe parcursul celor şase zile, stagiul de perfecționare se va concentra pe două teme majore: Metodica predării limbii române și Psihopedagogie școlară.

Cursurile vor fi predate de profesori metodiști de la Inspectoratul Școlar General Timiș, iar participanţii sunt 20 de profesori care predau limba română, sau în limba română, în Voievodina.

Acțiunea își propune perfecționarea predării în limba română a profesorilor etnici români din  Serbia, în beneficiul elevilor români care învață în limba română în școlile din Voievodina.

Proiectul este parte a Programului de Educație „Apostol Mărgărit” din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Foto credit: Institutul Eudoxiu Hurmuzachi

Comentarii Facebook


Știri recente