PROEDUS şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează stagii de pregătire pentru copii şi educatori la Predeal

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor – Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, organizează, în cadrul proiectului O șansă pentru un viitor mai bun pentru copiii în situații de risc din Municipiul București, mai multe stagii de pregătire pentru copii și educatori.

Stagiile sunt desfăşurate pe durata a cinci zile în staţiunea Predeal, fiind asigurate transport, cazare și mese incluse.

Prima serie de 149 copii a vizitat staţiunea Predeal în perioada 2-6 februarie 2019.

La fiecare grup de 6 copii, la nivelul claselor 0-IV, respectiv la 10 copii – clasele V-IX, este prevăzută, de asemenea, prezența gratuită a câte unui însoțitor – preot, profesor, educator sau voluntar din structurile misionare parohiale.

Participanții au fost selectați după următoarele criterii:

  • prezența și activitatea constantă în viața parohiei, prin implicarea în programul Hristos împărtășit copiilor și prin activitățile din cadrul Centrelor educaționale de pe lângă parohii și biserici, la grupele de meditație, grupele de cateheză, departamentele de tineret;
  • cazurile ocrotite de parohie (familiile monoparentale, orfanii etc.);
  • rezultate foarte bune la învățătură.

Începând de miercuri, 6 februarie, la Predeal a sosit cea de-a doua grupă de copii selectați pentru acest eveniment, formată din 149 copii. Aceștia vor sta până sâmbătă, 10 februarie.

Foto Credit: Basilica Travel

Comentarii Facebook


Știri recente