Procesiunea anuală „Drumul crucii” în comuna Orlești

Credincioșii localității vâlcene Orlești au trăit duminică, 6 octombrie, o intensă bucurie duhovnicească, deoarece în mijlocul lor a fost prezent Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Prezența Preasfinției Sale a fost prilejuită de manifestările religioase dedicate viticultorilor și agricultorilor orleșteni.

Evenimentul a debutat la orele 15.30, la biserica parohială „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orlești I cu slujba Vecerniei cu Litie săvârșită de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După slujbă a fost oficiată sfințirea locului unde se va ridica un nou Centru Social în incinta curții parohiale.

De la orele 17.00, întreaga adunare, cler și credincioși, a pornit în Pelerinaj cu icoana „Sfinților Voievozi” pe traseul Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orlești II, prin satul Orleștii de Sus, până în Dealul Orleștiului, unde este amplasată Crucea ridicată în memoria viticultorilor și agricultorilor din localitate. Aici a fost rostită o ectenie cu cereri speciale și o rugăciune, după care Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a binecuvântat roadele viei.

La final, Preasfințitul Părinte a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația și importanța pelerinajului în viața oamenilor îndemnându-i să săvârșească în fiecare an acest pelerinaj, după cum ne-a transmis Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

La manifestările religioase din comuna Orlești au participat oficialități, preoți, profesori, oameni de cultură și numeroși credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente