Procesiune ortodoxă în orașul Buftea

În orașul Buftea din județul Ilfov va fi organizată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 20-21 aprilie 2013, o procesiune cu racla ce adăpostește o părticică din Lemnul Sfintei Cruci și moaștele mai multor sfinți de la Parohia „Sfântul Vasile” – Victoria din Protopopiatul 2 Capitală, potrivit Ziarul Lumina.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ilfov Nord și are ca scop stoparea prozelitismului sectar în zonă și folosul duhovnicesc al credincioșilor ortodocși în această perioadă a postului. Racla ce conține o părticică din Lemnul Sfintei Cruci și cinstitele moaște ale Sfântului Ioan Botezătorul, ale Sfântului Mucenic Trifon, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Mucenic Teodor Tiron, ale Sfântului Mucenic Elefterie, ale Sfântului Mucenic Haralambie și ale Sfintei Cuvioase Paraschevi, va fi întâmpinată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 15:00, la Biserica „Sfânta Muceniță Varvara” – Atârnați 1, de către un sobor de preoți și credincioși. De aici, se pleacă în procesiune spre Monumentul Sfintei Cruci din centrul orașului Buftea (ora 15:20), după care se continuă pelerinajul pe bulevardul Mihai Eminescu și se intră pe aleea din capătul parcului Mihai Eminescu din fața Primăriei Buftea (ora 15:40). A treia oprire se face la intersecția străzilor Vlăsiei, Viilor, Artelor și Știrbei Vodă (ora 16:00), după care se continuă pelerinajul pe strada Știrbei Vodă, pe lângă Casa de Cultură a orașului Buftea, până în fața bisericii Parohiei „Sfânta Varvara” (ora 16:30). De la ora 17:00, la Biserica „Sfânta Varvara”, se va săvârși Vecernia Mare, unită cu Litia și cu Acatistul Sfintei Cruci, după care va urma un concert oferit de Corul „Macarie Protopsaltul” al Protopopiatului Ilfov Nord.

Duminică, 21 aprilie, la ora 7:00, racla cu Lemnul Sfintei Cruci și cu sfintele moaște va ajunge la Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” – Săbăreni din orașul Buftea, unde se vor oficia Acatistul Sfintei Cruci, Utrenia și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. Pelerinajul se va încheia cu înapoierea la Biserica „Sfântul Vasile” – Victoria în aceeași ordine ca la plecare.

Comentarii Facebook


Știri recente