Procesiune de Rusalii la Baia Mare

Municipiul Baia Mare va sărbători de Rusalii, duminică 19 iunie 2016, zilele culturale ale orașului prin evenimente religioase, culturale și educative. În ziua de Rusalii credincioșii și preoții din Episcopia Maramureșului vor participa la o procesiune pe străzile orașului, informează Radio Renaşterea.

În duminica Rusaliilor, Episcopia Maramureșului va organiza o procesiune pe străzile orașului, eveniment la care sunt așteptați să participe preoţii şi diaconii catedralei episcopale, tinerii din asociațiile de la nivelul eparhiei, preoţii municipiului Baia Mare, profesorii de religie şi cei ai şcolilor teologice, studenţi teologi, elevi seminarişti și credincioşii municipiului.

Evenimentul va debuta în jurul orei 17:00, cu o rugăciune rostită de Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, la „Troiţa Eroilor” din Piaţa Revoluției. Apoi se va pleca în procesiune pe Bulevardul București, Bulevardul Unirii cu întoarcere la Catedrala „Sfânta Treime”, unde de la ora 18:00 se va oficia slujba „Vecerniei Plecării Genunchilor”.

Prin această procesiune, credincioşii, împreună cu preoții și ierarhul nostru, vom face un gest de mărturie și mărturisire a credinței strămoșești, a declarat pentru radio Renașterea, inspectorul pentru catehizarea tinerilor din Episcopia Maramureșului, pr. Gavril Băban.

Foto: Arhivă

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente