Procesiune de Florii la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Preoții, credincioșii și elevii romașcani au participat astăzi, în Duminica Floriilor, la procesiunea organizată, cu binecuvântarea Preasfintitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, informează Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Evenimentul ce tinde a devcni o traditie in inima acestei eparhii s-a derulat dupa slujba Vecernie. Copii, elevi ai Liceului Teologic „Melchisedec Stefanescu” si ai scolilor din Roman, au venit, purtand in maini stalpari, ramuri de salcie si icoana Intrării Domnului în Ierusalim, la Catedrala Arhiepiscopala unde, alaturi de credinciosii si pelerini prezenti la acest moment cu o profunda incarcatura spirituala, au fost întâmpinati de Preasfintitul Părinte Episcop Ioachim.

Cu aceasta ocazie, in curtea locasului de cult musatin, ierarhul a explicat pe intelesul tuturor, tineri si varstnici, semnificatia sarbatorii de astazi, a ramurilor de finic si a florilor pe care crestinii le-au primit in dar din partea Preasfintiei Sale.

Momentul duhovnicesc a fost întregit de o expozitie de icoane pe lemn si sticlă realizate de elevii din Roman, având ca temă „De la Florii spre Înviere”, expuse în incinta Centrului Eparhial si în Catedrală.

Sărbătoarea din Duminica Floriilor s-a incheiat la Liceului Teologic „Melchisedec Ștefănescu”, unde a fost pusă în scenă o piesă de teatru cu tematică religioasă, iar la final dascalii implicati, in reusita evenimentului au primit diplome din partea Preasfintitului Parinte Episcop Ioachim.

Comentarii Facebook


Știri recente