Procesiune de Florii în municipiul Giurgiu

Sute de credincioşi au participat sâmbătă, 23 aprilie 2016, la tradiţionalul pelerinaj de Florii care s-a desfăşurat în municipiul Giurgiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a debutat în Biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Giurgiu cu oficierea Slujbei Acatistului Sf. M. Mc. Gheorghe şi a Slujbei sfinţirii ramurilor de salcie, săvârșite de Arhim. Mihail Muscariu, Exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, alături de un sobor de preoți.

În continuare, pelerinajul a fost deschis de tineri care au purtat icoana intrării Domnului în Ierusalim, steaguri bisericeşti şi ripide, urmaţi de preoţii de la toate locaşurile de cult din oraş şi sutele de credincioşi care au ţinut în mâini ramuri de salcie. Toţi cei prezenţi la pelerinaj au intonat troparul praznicului Floriilor.

Procesiunea, care a început în jurul orelor 17.00, s-a desfăşurat pe traseul: Str. Gheorghe Doja – Piaţa Gării – Str. Gării – B-dul Bucureşti – Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului.

În Catedrala Episcopală, toţi cei prezenţi au luat parte la Slujba Vecerniei unită cu Litia, alături de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și de un sobor de preoți și diaconi.

Chiriarhul a rostit un cuvânt în care a explicat semnificaţia duhovnicească a procesiunii din ajunul Floriilor, subliniind faptul că prin pelerinaj omul descoperă orizonturi noi, trăieşte o schimbare interioară şi are acces la transcendenţa sfinţitoare. Sensul participării la acest pelerinaj de Florii, a încheiat Preasfinția Sa, este acela de a merge pe urmele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La final, mai mulți elevi de la diferite școli din oraș, îmbrăcați în costume naționale, au cântat colinde de Florii. Toți cei prezenți au primit icoane cu chipurile Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului și ale Sf. M. Mc. Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente