Procesiune cu moaștele Sf. Ioan Gură de Aur la Parohia Apărătorii Patriei I

În perioada 14-15 august 2014 racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Schitul Darvari va fi adusă în procesiune la Parohia Apărătorii Patriei I, după cum ne informează Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

în ziua de 4 septembrie 1932, in prezenta vrednicului de pomenire Patriarhul Miron Cristea, s-a pus piatra de temelie a bisericii din cartierul Aparatorii Patriei, cu hramul Sfantul Nicolae, parohie cunoscuta mai tarziu sub numele de Aparatorii Patriei 1. Lucrarile de constructie au inceput efectiv la data de 1 august 1934, prin demersurile comunitatii constituita dupa anul 1920 in aceasta parte sudica a Bucurestiului de catre ostasii veterani ai primului razboi mondial si urmasii lor, improprietariti aici si care au dat numele viitorului cartier, care au dorit sa aiba propriul locas de rugaciune. Printr-un Proces verbal din anul 1948, Primaria Municipiului Bucuresti, Directiunea Generala Tehnica – Directia Cadastrului si Sistematizarii, aloca o parcela de teren pentru ridicarea unei biserici, care a fost terminata si sfintita abia in anul 1959, din cauza celui de-al doilea razboi mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…