Procesiune cu moaște în orașul Buftea

În zilele de 20 și 21 aprilie, sâmbătă și duminică, racla ce conține o părticică din Lemnul Sfintei Cruci, dar și fragmente din moaștele mai multor sfinți de la Biserica bucureșteană „Sfântul Vasile” – Victoria, se va afla spre închinarea credincioșilor în orașul Buftea. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ilfov Nord.

„Din partea Centrului eparhial ca delegați ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel sunt Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Pelerinajul va începe la orele 15:00 la biserica Sfânta Muceniță Varvara din centrul orașului Buftea cu o procesiune pe o distanță de 1 km și se va încheia la aceeași biserică unde într-un baldachin special amenajat racla cu fragment din Sfânta Cruce și fragmente din sfintele moaște va fi depusă spre închinare pentru credincioși”, a menționat pentru TRINITAS TV Protopop Cristian Mihai Burcea, Protopopiatul Ilfov Nord.

Pelerinajul aflat la prima ediție se dorește să devină o tradiție. Credincioșii care vor participa la pelerinaj, dar și la slujbe vor primi iconițe și cruciulițe.

Comentarii Facebook


Știri recente