Pro Vita Iași le-a oferit o excursie în dar mamelor ucrainene refugiate în România cu copiii lor

Departamentul Pro Vita Iași a organizat joi un pelerinaj pentru 45 mame refugiate din Ucraina împreună cu copiii lor și găzduite în România prin eforturile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Primul popas a fost la Parohia „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț, unde participanții au luat micul dejun și au primit un cuvânt bun de la Părintele Paroh Marian Filip.

Călătoria a continuat cu vizitarea Mănăstirii Sihăstria și a Mănăstirii Neamț, unde români și ucraineni s-au rugat împreună pentru pace, pentru liniște și pentru sănătatea celor rămași în Ucraina: frați, soți, tați, bunici.

Părintele Petru Constantinescu și Părintele Radu Brînză, coordonatorul Pro Vita Iași, le-au vorbit despre doi sfinți care îi aduc împreună pe creștinii din cele două țări: Sf. Teodora de la Sihla și Sf. Paisie de la Neamț.

Următoarea destinație a fost văzută ca un loc de poveste pentru copii: Rezervația de Zimbri și Faună Carpatină „Dragoș Vodă”. Deși vremea nu a fost foarte nefavorabilă, copiii nu au ezitat să se plimbe, să se bucure și să admire zimbrii și frumusețea rezervației.

Departamentul Pro Vita Iași a organizat un pelerinaj pentru 45 mame refugiate din Ucraina împreună cu copiii lor joi, 28 aprilie 2022. Foto: Pro Vita Iași

La întoarcerea spre Iași, pelerinii au vizitat Castelul Sturdza de la Miclăușeni.

„Mulțumim mult pentru pelerinaj. Familiei noastre i-a plăcut mult. Vă mulțumim pentru răsfățuri, pentru masa de la mănăstire, pentru că ne acordați atâta atenție. Mulțumim pentru darurile primite, pentru inimile voastre uriașe”, a transmis o familie participantă la pelerinaj și formată din: Lilya, Kirill, Egor și Valentina.

„Sprijinul vostru este foarte important pentru noi în această perioadă dificilă”, a scris altă persoană.

„Ne place foarte mult țara voastră România, sunt oameni sensibili, simpatici, cu suflet mare”, a transmis altă membră a grupului care a primit această excursie în dar.

Pelerinajul a fost organizat de Departamentul Pro Vita Iași al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu Parohia „Înălțarea Domnului” din comuna Coarnele Caprei și cu sprijinul Parohiei Ledbury din Marea Britanie. Traducerea asigurată de voluntarii de la Pro Vita Iași, de la Asociația „Iași pentru Viață”, Asociația „Voie Bună” și Parohia „Izvorul Tămăduirii”.

Departamentul Pro Vita Iași a organizat un pelerinaj pentru 45 mame refugiate din Ucraina împreună cu copiii lor joi, 28 aprilie 2022. Foto: Pro Vita Iași

Încă din primele zile ale crizei refugiaților, Pro Vita Iași a elaborat un proiect dedicat mamelor și copiilor din Ucraina, intitulat „Copilărie oriunde”, în cadrul căruia s-au desfășurat atelierele de creație pentru copii „Bucuria jocului înfrățit”.

Proiectul va continua prin organizarea altor pelerinaje și excursii în România.

Foto credit: Pro Vita Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente