Pro Vita Iași: Întâlnirea de vară pentru copiii din familiile numeroase

30 copii participă în aceste zile la Iași la a șasea ediție a Întâlnirii de vară organizate de Pro Vita prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii – Sfântul Stelian.

Tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani provin din familii numeroase, cu peste opt copii, din județele Iași și Botoșani.

Timp de o săptămână, în perioada 19-24 august 2018, copiii participă la ateliere educative, menite să le dezvolte anumite competenţe şi să le descopere noi talente. Fiecare copil va fi implicat la atelierele de comunicare, muzică, lucru manual şi creaţie artistică.

Toate activităţile se desfăşoară la Parohia Sfântul Haralambie din Iaşi şi la Hotelul Cadrelor Didactice al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

„Ne bucurăm că și anul acesta reușim să oferim acestor copii o vacanță, o perioadă de comuniune, de relaxare, de rugăciune, de activități interesante. Uneori, acești copii nu reușesc să iasă din satul lor nici măcar o dată pe an. De aceea ne dorim să îi punem față în față unii cu alții, față în față cu experiențe care să le bucure sufletul și să le deschidă  orizontul, a declarat Sorina Hîngănescu, referent Pro Vita Iaşi.

Sorina Hîngănescu a subliniat că este „extrem de necesar să investim în acești copii, astfel încât ei să folosească aceste experiențe pentru dezvoltarea lor personală”.

Întâlnirea de vară 2018. Foto: Pro Vita Iași

Programul Întâlnirii de Vară cuprinde pe lângă activități educative și alte experiențe: escaladări în Parc Aventura Nativa, cunoașterea orașului Iași și a principalelor obiective turistice, organizarea unei vânători de comori, concurs de desenat pe asfalt, seară de film.

Pro Vita Iaşi

Pro Vita Iaşi este un departament misionar al Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune Salvarea, Protejarea şi Îmbunătăţirea vieţii. Activităţile principale se concentrează în jurul informării şi consilierii adolescenților pe probleme specifice vârstei , sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și a familiilor cu mulți copii, salvarea copiilor de la avort.

Mai multe informaţii despre acest proiect, dar şi despre activitatea Pro Vita Iași puteţi găşi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente