Pro Vita Iași donează electrocasnice pentru 44 de familii numeroase din Arhiepiscopia Iașilor

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor achiziționează electrocasnice în valoare de 50.000 lei pentru 44 de familii numeroase din cele trei județe ale Arhiepiscopiei Iașilor – Iași, Botoșani și Neamț.

Familiile sunt înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian” al eparhiei, care se desfășoară prin Pro Vita Iași.

Copiii din aceste familii, deși au o situație financiară modestă, au rezultate bune și foarte bune la învățătură: au diverse talente sau pasiuni, iar unii participă la concursuri școlare și olimpiade.

De-a lungul anului, Pro Vita Iași le oferă lor și familiilor burse școlare și sociale, tabere, ajutor pentru îmbunătățirea spațiului locativ și alte daruri și surprize.

„Îmi amintesc acum de un copil dintr-o familie care locuia în condiții dificile și ne spunea când l-am vizitat prima oară că visul lui este să aibă o bucătărie adevărată”, a declarat Otilia Palade, coordonator de programe Pro Vita Iași.

„Și atunci ne-am gândit că trebuie să ne îndreptăm și către această direcție, a nevoilor primare dintr-o familie.”

„Când le-am sunat să identific de ce electrocasnice ar avea nevoie, au existat câteva familii care mi-au mărturisit că de curând au rămas fără frigider sau fără mașină de spălat, care s-au învechit și s-au defectat”, a adăugat Otilia Palade.

Astfel, oamenii erau îngrijorați că nu-și puteau achiziționa altele, iar ajutorul Pro Vita Iași s-a dovedit mai binevenit ca oricând.

Pe lista de cumpărături Pro Vita Iași se găsesc 15 mașini de spălat semiautomate, 15 aragazuri, 12 frigidere și 10 lăzi frigorifice. Aparatele au început deja să ajungă la beneficiarii lor.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian” este derulat de Pro Vita Iași din anul 2013 și are ca scop susținerea familiilor cu mulți copii, indiferent de situația financiară pe care o au. În program sunt înscrise 203 familii din Arhiepiscopia Iașilor.

Foto credit: Doxologia.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente