Pro Vita Iași a organizat Întâlnirile de Vară ale Copiilor din Familii Numeroase

Cea de a treia Întâlnire de Vară a Copiilor din Familii Numeroase s-a încheiat vineri la Pro Vita Iași, departamentul pentru viață și familie al Arhiepiscopiei Iașilor.

La cele trei tabere de câte cinci zile au participat copiii din județele Iași, Botoșani și Neamț, care provin din familii numeroase, învață bine și sunt susținuți de Pro Vita Iași cu burse pentru studii.

Tinerii au participat la jocuri de autocunoaștere, jocuri de echipă, ateliere de dezvoltare personală, atelier de creație, atelier de fotografie, seară de film, seara talentelor. Copiii au exersat lucrul în echipă și au învățat importanța comunicării în relațiile cu ceilalți.

Activitățile au fost gândite astfel încât participanții să învețe experiențial cum să își gestioneze emoțiile, cum să înțeleagă reacțiile proprii și ale celor din jur, cum să ia decizii.

S-au rugat seara și dimineața împreună, au vizitat Catedrala Mitropolitană, Muzeul Mitropolitan, Palatul Culturii din Iași, Bojdeuca lui Ion Creangă.

Copiii au participat, alături de Părintele Daniel Onofrei de la Parohia Ghelăiești din Piatra Neamț, la Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, parohul le-a explicat ritualul și semnificația Proscomidiei, acea parte a Sfintei Liturghii în care preotul pregătește pâinea și vinul pentru Sfânta Împărtășanie.

Scopul taberelor a fost să-i învețe pe tineri să Îl cunoască pe Dumnezeu și să Îl urmeze. De asemenea, Pro Vita Iași și-a propus să-i învețe să identifice valorile pe care să-și construiască viața, să-și recunoască talentele și visele și să afle cum să și să le împlinească.

Prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”, Pro Vita Iași oferă sprijin pentru 200 de familii numeroase din eparhie: din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie. În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea de Departamente Pro Vita în toate eparhiile din cuprinsul său.

Donează

RO08CECEIS1030RON1014342 – Lei
RO68CECEIS10C1EUR1103231 – Euro
Cod SWIFT: CECERO
Banca: CEC Bank
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei
CIF: 5334656
Detalii plată: susținere studii

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente