Prinţul Charles, unul dintre marii ambasadori ai valorilor satului românesc

Aşa l-a numit Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la București pe Moştenitorul Coroanei Britanice în dialogul purtat marţi cu Patriarhul Daniel.

Cuvintele Excelenţei Sale, domnul Andrew Noble, sunt pe deplin argumentate având în vedere dragostea Prinţului Charles pentru România, pentru satul românesc, dar şi pentru spiritualitatea ortodoxă autohtonă.

Prinţul Charles a vorbit în diferite ocazii despre valorile patrimoniale ale României şi a achiziţionat mai multe proprietăţi în ţara noastră, mai ales în zona rurală, pe care o consideră o comoară din punct de vedere al culturii şi tradiţiilor populare.

Prinţul Charles a vizitat Patriarhia Română

În a doua vizită oficială efectuată în România, în anul 2017, Alteța Sa Regală Prințul de Wales s-a întâlnit cu Patriarhul României.

În cadrul întâlnirii a fost abordată posibilitatea unei colaborări între Patriarhia Română și două fundații (Prințul de Wales și  Pro Patrimonio) în vederea conservării și punerii în valoare a patrimoniului cultural și religios românesc.

Prințul de Wales a subliniat importanţa moştenirii culturale româneşti şi a apreciat receptivitatea României pentru conservarea acesteia.

De asemenea, Prinţul Charles, prin fundaţia care îi poartă numele, a investit peste un milion de lire sterline în promovarea patrimoniului natural şi cultural al României, precum și în proiecte ce pot contribui la dezvoltarea rurală a țării.

Este cunoscut faptul că Prinţul de Wales este un susţinător permanent al proiectului „Ambulanța pentru monumente” prin intermediul căruia este finanţată renovarea unor lăcaşuri de cult importante pentru patrimoniul românesc.

Din 2016 până în prezent, prin proiectul „Ambulanța pentru monumente”, s-au desfășurat intervenții la peste 15 monumente din Transilvania și Banat.

Foto credit: Andreea Alexandru/AP

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente