Prințul Charles se întâlnește joi cu Arhiepiscopul Ieronim al Atenei

Printul Charles de Wales si Ducesa Camilla de Cornwall

Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales se va întâlni joi dimineață cu Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al întregii Elade.

Potrivit site-ului oficial al Casei Clarence, Prințul Charles va fi însoțit în Grecia de soția sa, Ducesa de Cornwall, pentru a sărbători relația durabilă dintre cele două state, precum și pentru identificarea unor oportunități în domenii legate de tineret, caritate și educație.

Vizita de trei zile în Grecia va începe miercuri, 9 mai, prin participarea Altețelor Lor Regale la ceremonia de depunere a coroanelor de flori la monumentul soldatului necunoscut din Atena.

Cei doi membri ai Casei Regale a Marii Britanii se vor întâlni cu Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, precum și cu Premierul grec Alexis Tsipras.

Joi dimineață, Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, îi va primi la sediul Arhiepiscopiei pe Prințul Charles și Ducesa de Cornwall.

Vineri, 11 mai, cuplul regal va vizita situl arheologic din Knossos, Creta.

Aceasta este prima vizită oficială a Ducesei Camilla de Cornwall în Grecia și a doua vizită oficială a Prințului de Wales.

Potrivit jurnaliștilor greci, Prințul Charles și Ducesa de Cornwall vizitează des Grecia, în special insula Corfu, locul de naștere al Ducelui de Edinburgh, tatăl Prințului Charles.

Prințul de Wales vizitează frecvent Sfântul Munte Athos.

În luna martie a anului trecut, Prințul Charles s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Palatul Patriarhiei din București.

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a subliniat importanţa moştenirii culturale româneşti şi a apreciat receptivitatea României pentru conservarea acesteia.

În acest context, a fost abordată posibilitatea unei cooperări între Patriarhia Română, Fundația Prințul de Wales și Fundația Pro Patrimonio, în vederea conservării și punerii în valoare a patrimoniului cultural și religios românesc.

Foto credit: Casa Clarence

Comentarii Facebook


Știri recente