Prin Pro Vita Iași, românii din diaspora ajută familiile numeroase oferind burse copiilor care învață bine

Două parohii române din Germania strâng fonduri pentru a acorda burse de studii unor copii proveniți din familii numeroase și cu rezultate foarte bune la învățătură. Bursele, în valoare de 200 de lei pe lună, se vor acorda prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian” desfășurat de Pro Vita Iași.

Sorina Topliceanu, referent la Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, le-a mulțumit, în numele Pro Vita Iași, părintelui Ciprian Mocanu de la Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“ și „Sf. Mucenic Kilian“ din Heilbronn, părintelui Iosif-Cristian Rădulescu de la Parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf și comunităților pe care aceștia le păstoresc.

„Ne bucurăm că românii din diaspora se gândesc la cei din țară și oferă un sprijin concret pentru educația copiilor din familiile numeroase”, a spus ea.

Pro Vita Iași a realizat un film în care sunt prezentați copiii beneficiari. Acesta este disponibil pe Youtube și Facebook:

Campania se desfășoară până în 13 septembrie 2020. Românii din diaspora au strâns deja fondurile necesare pentru patru din cei șapte copii de pe lista Pro Vita Iași.

Pentru donații

RO08CECEIS1030RON1014342 – LEI
RO68CECEIS10C1EUR1103231 – EURO, COD SWIFT: CECERO, CEC BANK
Mitropolia Moldovei și Bucovinei, CIF 5334656
Persoana de contact: Sorina Topliceanu – 0753.472.067
email: [email protected]


Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie. În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea unui Departament Pro Vita în fiecare eparhie proprie.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente