Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan, disponibile din septembrie în format digital

Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan vor fi disponibile în format digital de la sfârşitul lunii septembrie 2020, potrivit arhivistului Ioan Lăcătuşu. 

El a mai declarat pentru Basilica.ro faptul că se depun eforturi ca prima prima parte a proiectului de digitalizare a bibliotecii publice din Sfântu Gheorghe, care portă numele marelui mitropolit, să fie gata pentru lansare în cadrul celei de a 26-a ediţii a Sesiunii naționale de comunicări ştiinţifice Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie. Cultură. Civilizaţie.

Evenimentul va avea loc la finele lunii septembrie 2020 în localitatea Izvoru Mureşului.

Bilbioteca a fost inaugurată la începutul lunii decembrie 2019 în cadrul Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe.

Instituţia pune la dispoziţia celor interesaţi cărţi şi periodice, dicţionare, tratate, enciclopedii, reviste de studii, articole şi cercetări, lucrări de masterat şi doctorat, publicaţii ale Academiei Române care promovează tot ceea ce este mai nou în cercetarea şi valorificarea ştiinţifică din domeniul ştiinţelor sociale.

Cărţile şi documentele din biblioteca Mitropolitului Nicolae Colan, donate de membrii familiei, vor fi disponibile în format digital în lunile următoare ca urmare a informatizării fondului de carte al bibliotecii publice din Sfântu Gheorghe.

Citeşte şi:

Biblioteca „Nicolae Colan” a primit din partea unei edituri ieșene volume aniversare dedicate lui Mihai Eminescu

Foto credit: Wikipedia / Țetcu Mircea Rareș

Comentarii Facebook


Știri recente