Primarul Capitalei a primit o machetă de cristal a Catedralei Naționale

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit vineri doamnei Gabriela Firea, Primarul Capitalei, o machetă de cristal a Catedralei Naționale, ca semn de prețuire și recunoștință pentru tot sprijinul acordat Bisericii până în prezent, în special la organizarea evenimentului sfințirii catedralei.

„Ajutorul pe care ni l-ați dat a fost total: din punct de vedere tehnic, logistic, practic pentru sfințire, dar și pentru zilele de pelerinaj care au urmat, inclusiv pentru hramul Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”.

Primarul Capitalei a mărturisit pentru Radio Trinitas că nu știa motivul întâlnirii cu Patriarhul Daniel și că este un eveniment pe care nu-l va uita niciodată.

„Mă bucur foarte mult că suntem în acest moment, că am putut contribui și noi, alături, în primul rând de cetățeni, de enoriași, de Guvern, de ministere, de alte instituții ale statului, consilii județene și primării din țară”.

Gabriela Firea a subliniat faptul că era firesc ca Primăria Generală a Capitalei să aibă o contribuție financiară.

„Nu consider că este o cheltuială. Este de fapt o investiție în spiritualitatea poporului român care va dăinui peste veacuri. Este moștenirea pe care noi o lăsăm copiilor, nepoților și strănepoților noștri”, a adăugat Gabriela Firea.

Evenimentul istoric al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc în 25 noiembrie 2018. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu împreună cu Patriarhul Daniel.

După sfințire, peste 100.000 credincioși din toată țara și din diaspora au venit să se închine în altarul nou sfințit. La primul hram al CMN împreună cu Patriarhul României a slujit Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente