Prima zi a Simpozionului Internațional de la Alba Iulia

La Alba Iulia au debutat astăzi, 14 mai 2013, lucrările simpozionului internațional cu tema: „Religie și politică. Relația dintre Biserică și Stat de la Constantin cel Mare la Europa Post – Maastricht”.

Este cea de-a XII-a ediție a acestei manifestări academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, la care participă și susțin referate personalități ale lumii teologice din țară și străinătate. Simpozionul își propune să atingă diferitele aspecte sensibile ale relației dintre Politică și Religie, dintre Biserică și Stat, adunând în cadrul dezbaterii temei ideile și opiniile exprimate de-a lungul vremii de Sfânta Biserică prin slujitorii ei și de reprezentanții puterii seculare.

Programul Simpozionului a început de la ora 9.00 cu slujba Te Deum în Capela Sf. Trei Ierarhi a Facultății de Teologie din Alba Iulia. Au urmat saluturile oficialităților iar de la ora 10.00 se desfășoară sesiunea plenară a simpozionului. De la ora 16.00 manifestarea continuă cu susținerea comunicărilor pe secțiuni.

Mâine, 15 mai, de la ora 12.00, în Amfiteatrul A9 al Universitatii „1 DECEMBRIE 1918” Alba Iulia va avea loc solemnitatea decernării titlului de Doctor „Honoris Causa” Părintelui Arhidiacon Profesor universitar doctor Constantin Voicu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Dintre personalitățile teologice prezente la acest simpozion internațional amintim pe: Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul părinte Irineu Arhiepiscopul nostru de Alba Iulia, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și domnul Andrei Marga, Președintele Institutului Cultural Român, Profesorul Herman Tristram Engelhardt jr. Rice University SUA, Corinna Delkeskamp-Hayes (Frankfurt – Germania), Mark Cherry (SUA). Alături de oaspeți din străinătate vor și prezenți în aceste zile la Alba Iulia și nume importante ale teologiei românești, sociologi și politologi.

Simpozionul teologic internațional este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, potrivit reintregirea.ro.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente