Prima slujire arhierească în Parohia Alicante – Spania

Credincioșii ortodocși români din orașul Alicante – Spania, au avut parte duminică, 29 iulie 2012, de o mare bucurie. Pentru prima oară de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Martiri Mărturisitori Năsăudeni”, Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei s-a aflat în mijlocul credincioșii de aici, după cum informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es.

Alături de Preasfinția Sa, la acest eveniment duhovnicesc a participat și Preacuviosul Părinte Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și preot slujitor la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Timotei a vorbit despre minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, arătând importanța hrănirii din cuvântul lui Dumnezeu, dar, în același timp, cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. De asemenea, a subliniat rolul sfințitor al cuvântului dumnezeiesc, dacă acesta este primit în viața noastră, dacă este păstrat și lăsat să lucreze în sufletele noastre.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Claudiu Avram le-a mulțumit Preasfințitului Episcop Timotei și părintelui arhimandrit Dumitru Cobzaru pentru bucuria adusă parohiei pe care o păstorește și tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului liturgic.

Având în vedere nevoile pastoral-misionare ale românilor ortodocși din Alicante, Protoieria Casttellon, Spania, Preasfințitul Părinte Timotei a hotărât înființarea Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni – Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu”, începând cu data de 1 octombrie 2010. Tot atunci a început reorganizarea vieții religioase a românilor din această parte a Spaniei părintele paroh Claudiu Avram, astfel încât astăzi, pe lângă slujbele la care se adună număr mare de credincioși, în biserică se desfășoară și activități duhovnicești, culturale, educative, precum: concertele de colinde organizate la praznicul Nașterii Domnului, distribuirea de alimente familiilor cu posibilități materiale reduse, vizite și rugăciuni pentru credincioșii aflați în Spitalul General.

Comentarii Facebook


Știri recente