Prima Liturghie arhierească la Torrent

Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” din localitatea Torrent, Spania, împlinește în 15 mai 2013 un an de funcționare, prilej de bucurie pentru credincioșii parohiei, mai ales că duminică, 12 mai, au primit vizita ierarhului lor, care a săvârșit prima Sfântă Liturghie arhierească în biserica din Torrent.

Bucuria duhovnicească a Sfintei Liturghii și a împreună-slujirii a fost sporită și de celelalte Sfinte Taine care s-au săvârșit în cadrul Liturghiei, și anume: Botezul micuței Nectaria, fiica preotului paroh, dar și cele două hirotonii, întru diacon și preot. Alături de Preasfințitul Părinte Timotei au mai slujit preotul paroh Vasile Pop, părintele stareț Teofil Popescu și Părintele Nectarie de la Mănăstirea Cheile Turzii, Părintele Ilarion Mâță, ierodiaconul Serghie de la Patriarhie, precum și părintele Alin și diaconul Florin – recent hirotoniți.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Timotei i-a întărit pe credincioșii prezenți printr-un cuvânt de învățătură în care le-a explicat Taina Botezului, îndemnându-i să-și păstreze aprinsă și curată lumina primită prin Botez și să se păstreze în sfințenie, la care să-i aducă și să-i cheme și pe copii, împlinindu-și astfel datoria de părinți și de credincioși. La final, Preasfințitul Timotei a primit din partea preotului paroh și a parohiei o icoană cu Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul comunității românești din Torrent. La Sfânta Liturghie au fost prezenți și doi reprezențanți ai Primăriei, cât și presa locală. Au participat peste 200 de credincioși din parohie și împrejurimi, cu toții luând parte la agapa frățească pregătită cu drag de gospodinele parohiei.

Deși printre cele mai tinere, Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” nu se rezumă numai la slujirea de duminică, ci și-a extins încă din prima săptămână programul liturgic și la celelalte zile și sărbători, demarând și câteva proiecte parohiale, seri de film, seri de colinde, cateheza săptămânală în fiecare sâmbătă. Acestora li se adaugă lucrările de amenajare a spațiului de cult și achiziționarea celor necesare slujirii.

Comentarii Facebook


Știri recente