Prima Liturghie arhierească la Torrent, Spania

Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” din localitatea Torrent, Spania, împlinește la 15 mai 2013 un an de funcționare, astfel că duminică, 12 mai, credincioșii parohiei au primit vizita ierarhului lor, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei care a săvârșit prima Sfântă Liturghie arhierească în biserica din Torrent.

Bucuria duhovnicească a Sfintei Liturghii și a împreună-slujirii a fost sporită și de celelalte Sfinte Taine care s-au săvârșit în cadrul Liturghiei, și anume: Botezul micuței Nectaria, fiica preotului paroh, dar și cele două hirotonii, întru diacon și preot.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Timotei i-a întărit pe credincioșii prezenți printr-un cuvânt de învățătură în care le-a explicat Taina Botezului, îndemnându-i să-și păstreze aprinsă și curată lumina primită prin Botez și să se păstreze în sfințenie, la care să-i aducă și să-i cheme și pe copii, împlinindu-și astfel datoria de părinți și de credincioși. La final, Preasfințitul Timotei a primit din partea preotului paroh și a parohiei o icoană cu Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul comunității românești din Torrent. La Sfânta Liturghie au fost prezenți și doi reprezențanți ai Primăriei, cât și presa locală, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es.

Deși printre cele mai tinere, Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” nu se rezumă numai la slujirea de duminică, ci și-a extins încă din prima săptămână programul liturgic și la celelalte zile și sărbători, demarând și câteva proiecte parohiale, seri de film, seri de colinde, cateheza săptămânală în fiecare sâmbătă. Acestora li se adaugă lucrările de amenajare a spațiului de cult și achiziționarea celor necesare slujirii.

Comentarii Facebook


Știri recente