Prima Liturghie arhierească în paraclisul episcopal din Sântandrei

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat, duminică, 3 martie 2013, în mijlocul credincioșilor din Sântandrei, comună suburbană a Oradiei, unde a săvârșit prima Sfântă Liturghie arhierească în paraclisul episcopal cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei”, aflat în construcție, în sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a făcut un periplu teologic-exegetic și duhovnicesc al Pildei întoarcerii fiului risipitor.

„Pericopa evanghelică ne pregătește pentru intrarea în Sfântul și Marele Post, prin care începem călătoria ultimei săptămâni obișnuite dinainte de Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, a Lăsatului sec de carne. În fapt, toate zilele pregătitoare ale Postului Păresimilor, și în special duminicile, sunt tot atâtea etape ale urcușului nostru duhovnicesc spre Înviere”, a spus PS Sofronie.

Ierarhul a evidențiat lucrarea ctitoricească ce se desfășoară în Eparhia Oradiei și a felicitat parohia pentru curajul de a purcede la construirea noii biserici, în aceste vremuri de criză, evidențiind și colaborarea cu autoritățile locale.

Comentarii Facebook


Știri recente