Prezenţă românească la Marşul pentru viaţă din Londra

Printre cei 8000 de participanţi la Marşul pentru viaţă desfăşurat sâmbătă, 11 mai 2019, la Londra, au fost prezenţi şi numeroşi români.

Alexandra Nadane, Directorul Executiv al Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din Bucureşti, Eliza Cloţea, preşedintele Asociației  „Studenți pentru Viață”, membri ai comunităţii parohiale din Londra, dar şi numeroşi români voluntari s-au alăturat britanicilor în manifestarea pro-viaţă din capitala Angliei.

„Suntem foarte bucuroși că participăm la Marșul pentru viață Londra. Așa cum România este pentru viață, Europa și întreaga lume încep să devină pro-viață. Solidaritatea și sprijinul pentru femeile în criză de sarcină deschide inimi și unește oameni din Australia până în America, din Islanda până în Africa”, a declarat Alexandra Nadane pentru Agenţia de ştiri Basilica.

Pe lângă români, la Marşul pentru viaţă din Anglia au participat şi alţi clerici ortodocşi.

Marşul pentru viaţă în România

În 2019 s-a înregistrat cel mai mare număr de localități organizatoare de evenimente pro-viață: 667 de orașe și sate în România și Republica Moldova.

După anii 2014, 2015 și 2017, anul 2019 a fost al patrulea an în care numărul de localități în care s-au organizat activități pro-viață în Luna pentru viață s-a dublat față de anul anterior.

Organizarea la nivel național s-a realizat prin intermediul noii organizații „România pentru viață” condusă de Alexandra Nadane.

Foto credit: Facebook/March For Life Uk

Comentarii Facebook


Știri recente