Prezență arhierească la Mănăstirea Surpatele

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la pictarea icoanei „Prodromița” de la Muntele Athos, a cărei cinstire este pomenită în calendarul ortodox, vineri – 12 iulie 2013. Cu acest prilej, Mănăstirea Surpatele, din comuna Frâncești, județul Vâlcea, ctitoria boierilor Buzești și a doamnei Marica Brâncoveanu, a îmbrăcat straie de sărbătoare, prăznuind cel de-al doilea hram care este închinat Maicii Domnului.

Cu ocazia prăznuirii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit joi, 11 iulie 2013, slujba Vecerniei cu Litie, potrivit arhiram.ro.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța zilei de 12 iulie când sunt prăznuite două evenimente bisericești, unul local – cinstirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia” de la Mănăstirea Surpatele, și altul național – prăznuirea cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Prodromița” de la Muntele Athos, punând accent pe cinstirea ce se cuvine Maicii Domnului.

Răspunsurile la slujba Privegherii au fost date de Grupul de maici al Sfintei Mănăstirii Dintr-un Lemn.

Astăzi” cu prilejul celui de-al doilea hram al acestui sfânt lăcaș, a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat, iar la final a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”

Comentarii Facebook


Știri recente