Prezență arhierească la Mănăstirea Râșca Transilvană

PS Vasile Someșanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, s-a aflat în Duminca a 4-a din Postul Mare, numită și Duminica „Sfântului Ioan Scărarul” în mijlocul viețuitorilor Mănăstirii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea clujeană Râșca Transilvană, informează radiorenasterea.ro

Ierarhul a oficiat de la ora 10:00, în biserica mănăstirii, Sfânta Liturghie. Preasfinția sa a fost înconjurat de un sobor de monahi, preoți și diaconi, din care au făcut parte, părintele stareț Casian Ioana, părintele protopop de Huedin Ciprian Taloș și alți preoți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a vorbit credincioșilor despre post și rugăciune, pornind de la evanghelia de astăzi, în care se amintește vindecarea fiului lunatic. La final părintele stareț i-a mulțumit Preasfințitului Vasile pentru prezență și în același timp credincioșilor care au făcut diferite donații mănăstirii în perioada Postului Mare. Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Râșca Transilvană a luat ființă în 2002, în urma solicitării credincioșilor din zonă. În prezent, obștea mănăstirii numără aproape zece monahi, aflați sub îndrumarea duhovnicească a parintelui stareț, protosinghelul Casian Ioana, care a declarat: „Mănăstirea Râșca Transilvană este nou înființată în zona Munților Apuseni, la cota de 1200 m, la o distanță de 25 de km de Huedin. Este o zonă foarte frumoasă de munte. Avem o viață de obște la mănăstire, formată din opt viețuitori. Încercăm să înnoim starea noastră de viață duhovnicească și să ducem mai departe tradiția și valorile spirituale ale Bisericii noastre creștine Ortodoxe”.

Comentarii Facebook


Știri recente