Prezență arhierească la două lăcașuri de cult mehedințene

La sfârșitul săptămânii a doua a Sfântului și Marelui Post, două lăcașuri de cult din Mehedinți vor primi vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ierarhul locului va săvârşi sâmbătă, 14 martie 2015, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Strehaia. Alături de Preasfinția Sa, va sluji un sobor de preoți şi diaconi, în frunte cu protoiereul locului. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, condus de Arhid. Drd. Mircea Pădureanu, după cum a precizat Cătălin Cernătescu.

Și enoriașii parohiei “ Cuvioasa Parascheva” din cartierul severinean Schela Nouă se vor bucura, în Duminica a III-a din Postul Sfintelor Paști, de arhierești binecuvântări. Preasfințitul Nicodim va sluji Liturghia Sf. Vasile cel Mare în biserica parohială, fiind înconjurat de numeroși preoți și diaconi. Credincioșii păstoriți de părintele Cosmin Eftimie Necșoiu, dar și cei din municipiu, sunt poftiți la ceremonia euharistică ce se va săvârși ctitoria lui Iorgu Boștină, un vrednic fiu al comunității, mutat la Domnul.

La finalul slujbei, Arhipăstorul mehedințean le va vorbi celor de față despre înțelesurile duhovnicești ale Duminicii Sfintei Cruci.

Credincioșii din întreaga țară pot contribui și în această duminică la colecta Fondului Central Misionar. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea parohiilor sărace și continuarea programelor social-filantropice ale Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente