Prezență arhierească la Centrul de Recuperare pentru Copii „Sf. Irina” din Turda

ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a fost prezent luni, 7 octombrie 2013, la inaugurarea camerei de stimulare senzorială a Centrului de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru copii cu handicap „Sf. Irina” din Turda. Evenimentul a debutat la ora 14:00, potrivit Radio Renașterea. Au fost prezente oficialități locale și județene precum și membri ai Fundației H.A.R. din Olanda. Camera de stimulare senzorială a fost realizată în beneficiul copiilor cu afecțiuni senzoriale și neurologice severe, întrucât rezultatele de specialitate au confirmat faptul că aceasta ajută în mod considerabil la dezvoltarea unor abilități precum auzul, mirosul, văzul, limbajul și ajută la relaxare, a precizat Raluca Rotar, psihopedagog al Centrului „Sf. Irina”. Copiii care vor urma tratamentele din această cameră sunt cei care suferă de afecțiuni din spectrul autist, ADHD și diverse sindroame, cum ar fi Sindromul Down.

Cu prilejul inaugurării noii tehnici medicale, ÎPS Părinte Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt despre importanța implicării în acțiunile sociale, mai ales în cele care vizează copiii:”Argumentam și altă dată că implicarea noastră socială are o foarte mare valoare. În Evanghelia după Matei, în Cap. 25, Mântuitorul spune limpede, Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau, bolnav am fost și M-ați cercetat, în temniță am fost și ați venit la Mine. Realizăm, oameni pragmatici fiind, că implicarea socială are valențe veșnice, ne urmează dincolo de mormânt și va fi pomenită la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos. Dacă în general grija față de cei amărâți, față de cei săraci, are valoare mare, în special are valoare mare atunci când este vorba de copii și mai ales copii cu probleme. Față de toți oamenii bolnavi trebuie să avem dragoste creștină, dar foarte multă receptivitate față de copilașii cu probleme. Iar în acest așezământ, acest lucru se face.”

Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copiii cu Handicap „Sf. Irina” din Turda a fost înființat în anul 2009. Iinițiativa aparține parohiei Turda-Oprișani 2 și a Fundației Filantropice „Sfânta Irina” din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente