Prezență arhierească în Vancouver B. C., Canada

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, în perioada 26 – 28 aprilie 2013, cu prilejul sărbătorii Floriilor, Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina s-a aflat în Vancouver B. C., Canada.

„Vizita Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina în Vancouver B.C., Canada, cu ocazia sărbătorii Intrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos, a fost prilej de înălțare duhovnicească, înmulțite rugăciuni și binecuvântări pentru credincioșii ortodocși romani de pe coasta de vest a Canadei”, a spus Pr. Corneliiu Iulian Dragomir.

Preasfinția Sa a oficiat Taina Sfântului Maslu și a susținut conferința cu tema <i>Sfinții – prietenii lui Dumnezeu și ocrotitorii copiilor</i> în parohia Sf. Nicolae din Vancouver.

„Vizită a început vineri, 26 aprilie 2013, cu momentul întâmpinării cu pâine și sare, după obiceiul românesc și oficierea Sf. Maslu alături de soborul de preoți romani din zonă: Pr. Iosif Nicolae Lapuste, parohul bisericii Sf. Treime; Pr. Nicu Liuta, parohul bisericii Sf. Gheorghe și Pr. Corneliu Iulian Dragomir parohul bisericii Sf. Nicolae. Sâmbătă, 27 aprilie, Prea Sfinția Sa a fost prezent la conferință cu tema <i>Sfinții – prietenii lui Dumnezeu și ocrotitorii copiilor</i>, unde, copiii și părinții de la biserica Sf. Nicolae au prezentat viețile sfinților care reprezintă o binecuvântare specială pentru familia lor. Au fost prezentați Sf. Împărați Constantin și Elena; Sf. Iulian; Sf Ciprian; Sf. M. Mc. Gheorghe și alți sfinți. Preasfinția Sa a subliniat modul în care Domnul Iisus Hristos vorbește Sfinților Apostoli despre cei care împlinesc voia lui Dumnezeu și sunt prietenii Săi, cât și locurile din Sf. Scriptura unde copiii vin și mărturisesc dumnezeirea Domnului Iisus, mai ales cu ocazia Sărbătorii Intrării în Ierusalim, cu cuvintele „Osana” și cu stâlpari de finic”, a mai spus Pr. Corneliiu Iulian Dragomir.

„Duminică 28 aprilie Preasfințitul Parinete Episcop Vicar a fost prezent la Sfânta Liturghie unde a oferit Sfânta Împărtășanie la un număr impresionant de copii și adulți și a adresat celor prezenți un cuvnt de învățătură. După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a plantat în parcul copiilor, alături de magnolia plantată anul trecut, patru palmieri ornamentali, simbol al mlădițelor tinere- copiii comunității noastre care reprezintă viitorul bisericii și societății cum sublinia și Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae cu ocazia vizitelor în zonă”, a mai adăugat părintele Pr. Corneliiu Iulian Dragomir.

De asemenea, Preasfinția Sa a oficiat Slujba Deniilor aducând mângâiere sufletească celor prezenți.

„Prima Denie pentru Săptămâna Sf. Patimi a fost oficiată de Preasfinția Sa în orașul Seattle Wa. în mijlocul tinerei comunități românești de la misiunea „Sf. Părinți Ioachim și Ana” nou înființată. Îmbrăcați în costume populare din zona de proveniență copiii și adulți prezenți s-au bucurat de binecuvântare și încurajări pentru lucrarea asumată de a stabili biserică și a crește generații de buni creștini oameni de nădejde în societate. Denia de marți seara a fost oficiată de Prea Sfinția Sa la Biserica Sf. Nicolae, încheiată cu binecuvântarea de rămas bun pentru că deja Preasfințitul era așteptat pe coasta de est a Canadei și SUA spre a ajuta și mângâia duhovnicește numărul foarte mare de familii și persoane care trec prin multe încercări și suferințe în drumul vieții”, a precizat Pr. Corneliiu Iulian Dragomir.

Comentarii Facebook


Știri recente