Prezență arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Feldkirch, Austria

Înalt Preasfințitul Serafim, Arhiepiscopul Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a vizitat duminică, 9 decembrie 2012, comunitatea românească din orașul Feldkirch, situat în landul austriac Vorarlberg. Înalt Preasfinția Sa, înconjurat un sobor din care au făcut parte pr. Ioan Nemeș, parohul comunității românești din orașul Konstanz (Germania), pr. paroh Alexandru Nan și arhidiaconul Dumitru Dura, secretar eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie. Amintind de practica Bisericii primare, IPS Serafim a săvârșit în cadrul Sfintei Liturghii slujba Botezului pentru prunca Irina Alexandra, cea de-a doua fetiță a părintelui Alexandru Nan. Nașii micuței Irina Alexandra au fost pr. Ionel Nemeș și preoteasa Eugenia. Chiar la începutul slujbei, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe credincioși să trăiască această slujbă ca pe o reactualizare a propriului botez, iar în cadrul lepădărilor citite să se lepede și ei de tot ce-i rău, străduindu-se să trăiască o viață în Hristos și cu Hristos.

La sfârșitul slujbei, după cum aflăm de pe site-ul ziarullumina.ro, IPS Serafim i-a îndemnat pe credincioși să aibă curajul de a-L mărturisi pe Hristos în viața publică și de a nu face din trăirea credinței o chestiune privată. Apoi, Mitropolitul l-a felicitat pe pr. paroh Alexandru Nan pentru activitatea desfășurată în landul austriac Vorarlberg în cei șase ani de la înființarea parohiei. Tot cu acest prilej, IPS Părinte Serafim a înmânat membrilor Consiliului parohial, în semn de recunoștință pentru implicarea în activitatea parohiei, câte o „Gramată de binefăcător” din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului. De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a oferit medalia „Sfinții Martiri Brâncoveni” și o diplomă de mulțumire (Dankurkunde) Luciei Benovici Portmann, președintele Asociației pentru Ajutorul Spitalelor din România, pentru întreaga activitate filantropică desfășurată în România de la căderea comunismului și până astăzi.

Pr. Alexandru Nan le-a mulțumit apoi celor doi reprezentanți ai Comisiei pentru Ecumenism din cadrul Episcopiei Catolice de Feldkirch, pr. Paul Riedmann și Maria Duffner, pentru foarte buna colaborare avută în cei șase ani activitate. Nu în ultimul rând, pr. Alexandru Nan i-a mulțumit IPS Părinte Mitropolit Serafim pentru dragostea și purtarea de grijă arătate atât familiei sale, cât și comunității din Vorarlberg. În cei șase ani de existență a parohiei, Înalt Preasfințitul Serafim a vizitat această comunitate de trei ori. Pentru prima dată în decembrie 2009, un an mai târziu, aflându-se din nou în mijlocul ei, atunci când a ținut și conferința cu titlul „Ortodoxia între tradiție și modernitate”, la invitația Comisiei pentru Ecumenism a Bisericii catolice din landul Vorarlberg.

Parohia ortodoxă „Nașterea Domnului” a fost înființată oficial între decembrie 2007 și ianuarie 2008. Din decembrie 2006 și până la înființarea oficială, comunitatea de la Feldkirch a avut statutul de filie a Parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva” din estul Elveției. Încă de la începuturi, parohia este păstorită de pr. Alexandru Nan.

Comentarii Facebook


Știri recente