Prezență arhierească în parohia năsăudeană Maieru

În Duminica a V-a din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a fost prezent în parohia nasăudeană Maieru I. Aici Ierarhul a oficiat de la ora 10:00, în Biserica cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” Sfânta Liturghie, informează radiorenasterea.ro

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov, consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, Pr. Arhidiacon Claudiu Grama, Pr. protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu și preotul paroh Emil Coman.

Au participat la Sfânta Liturghie Arhierească de la Maieru aproximativ 2 500 de oameni din zona Năsăudului, dar și autorități locale și județene. În cadrul cuvântului de învățătură Înaltpreasfinția sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre pocăință și sfințirea vieții, pornind de la exemplul de viețuire a Cuvioasei Maria Egipteanca. La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh Emil Coman și părintele protopop Ioan Dâmbu i-au mulțumit Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei pentru purtarea de grijă părintească și pentru sfaturile duhovnicești oferite.

Biserica parohiei năsăudene Maieru datează încă din 1872. Locașul de rugăciune, din cauza vechimii, a fost reabilitat și renovat în repetate rânduri. Cea mai importantă lucrare realizată în ultimii ani a fost pictarea bisericii între 2005 și 2008, a precizat pr. Emil Coman. În 2008 biserica din Maieru a fost resfințită de Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul.

Comentarii Facebook


Știri recente