Prezență arhierească în Parohia Henig, judeţul Alba

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat duminică, 5 iulie 2015, în mijlocul credincioşilor din Protopopiatul Alba Iulia, oficiind slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din satul Henig. În continuare, înconjurat de un numeros sobor de preoţi, ierarhul, a săvârşit Sfânta Liturghie, a precizat Pr. Nicolae Aloman.

Biserica a fost construită în anul 1970, iar între anii 1977-1979 a primit frumoasa haină a picturii în tehnica fresco, târnosirea având loc în anul 1982. În perioada 2009-2015 s-au efectuat numeroase lucrări de reabilitare: reparaţii capitale atât la casa parohială, cât şi la biserică, înlocuirea vechilor clopote cu unele noi, schimbarea în totalitate a acoperişului, tencuieli exterioare, curăţarea şi restaurarea picturii, repictarea iconostasului, înzestrarea locaşului de rugăciune cu mobilier bisericesc şi obiecte noi de cult. Toate aceste realizări au fost posibile cu sprijinul Primăriei Berghin, al Consiliului Judeţean Alba, dar, mai ales, prin contribuţia enoriaşilor din sat.

Prezenţa Înaltpreasfințitului Irineu la acest moment a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioşii veniţi în număr mare la încununarea lucrărilor realizate împreună cu părintele paroh Aurel Savu.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a acordat Diplome de aleasă cinstire părintelui paroh, pe care l-a felicitat în mod deosebit, şi binefăcătorilor care s-au implicat în înfrumuseţarea sfântului locaş de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente