Prezență Arhierească în parohia Gârbăul Dejului

Duminică, 24 august 2014, comunitatea parohială din localitatea Gârbăul Dejului a participat la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, potrivit Radio Renașterea.

Cu acest prilej, ierarhul a adresat mulțimii un cuvânt duhovnicesc, despre importanța respectării celei mai importante porunci lăsate de Mântuitorul Iisus Hristos, aceea de a-L iubi pe Dumnezeu și pe semenii noștri: „Nu întâmplător, Mântuitorul nostru Iisus Hristos ce cere nouă credincioșilor să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui pentru că celelalte de trebuință ni se dăruiesc prin munca noastră, ca dar al lui Dumnezeu. Întreaga descoperire dumnezeiască, proorocii și întreg Vechiul Testament, îl regăsim în porunca iubirii, care ne cere să-L iubim pe Dumnezeu din tot sufletul nostru, din toată vârtutea noastră, din toată puterea noastră, iar pe aproapele nostru ca pe noi înșine”.

La finalul Sfintei Liturghii, cei prezenți au putut asista la un spectacol folcloric susținut de cunoscuți interpreți de muzică populară din țară, cu prilejul serbării zilei localității Gârbăul Dejului, a declarat părintele paroh Gavrilă Ștețcu.

Parohia ortodoxă Gârbăul Dejului are o biserică veche din lemn ce datează din secolul al 18-lea. În prezent, slujbele se oficiază în biserica de zid a parohiei construită în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…