Prezență arhierească în Parohia Dumbrăvița, Protopopiatul Beclean

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent, sâmbătă, 25 mai 2013, în mijlocul credincioșilor Parohiei Dumbrăvița din Protopopiatul Beclean. Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat la biserica din localitate la ora 9:30 de o mulțime de credincioși și copii îmbrăcați în costume populare, informează site-ul radiorenasterea.ro. Ierarhul a oficiat de la ora 9:30 o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultimii ani, la locașul de cult cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Astfel, a fost sfințit altarul de vară, închinat praznicului „Adormirii Maicii Domnului”, realizat în apropierea bisericii și pictura de pe pridvorul locașului de rugăciune.

De la ora 10:00 Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească. La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului l-a ridicat pe părintele paroh Claudiu Herinean la rangul de iconom stravofor și a oferit diplome de aleasă cinstire, celor care au susținut activitățile parohiale în toți acești ani.

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” datează încă din 1897. Locașul de cult a fost sfințit în 1995 de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, pe atunci Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente