Prezență arhierească în parohia argeșeană Moșteni Greci

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a efectuat zilele trecute o vizită administrativă în parohia Moșteni Greci din comuna Boțești, județul Argeș. Cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a cercetat starea vechii biserici de lemn din localitate care paortă hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”.

În urma acestei vizite administrative, Înaltpreasfinția sa a îndemnat să fie începute cât mai repede lucrările de restaurare, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Biserica de lemn din Moșteni-Greci cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Nicolae” și „Cuvioasa Paraschiva”, a fost construită în anul 1862 și a fost extinsă în perioada interbelică. Din documentele istorice păstrate în arhiva parohiei s-a descoperit că aceasta a înlocuit o biserică de lemn mai veche, cu hramul dintâi al „Sfântului Ierarh Nicolae”. După tragedia provocată de incendiul din Costeștii Vechi în anul 1930, foarte multe biserici de lemn din zona Argeșului au intrat într-o stare accentuată de degradare. S-au construit biserici noi din zid mult mai încăpătoare, iar cele de lemn au fost distruse sau prost conservate. O soartă asemănătoare a avut și vechea biserică din parohia Moșteni Greci.

Comentarii Facebook


Știri recente