Prezență arhierească în noua biserică a parohiei Colibași, protopopiatul Herești

La 14 octombrie Biserica Ortodoxă a sărbătorit-o pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. În noua biserică a Parohiei Colibași din Protoieria Herești, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei Giurgiului. Credincioșii prezenți în număr foarte mare s-au putut închina și la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vorbit despre viața Sfintei Cuvioase Parascheva. Pilda pe care o oferă Sfânta Cuvioasă Parascheva, a arătat, Chiriarhul nostru, este aceea a unei negrăite smerenii în care și-a trăit viața pe acest pământ. A avut o existență extrem de discretă, retrăgându-se în locuri de aspre nevoințe duhovnicești, departe de tumultul lumii, și nici măcar înainte de moarte, deși se întorsese în satul natal, nu a dorit să-și dezvăluie identitatea. Tuturor, Sfânta Cuvioasă Parascheva le-a predat lecția fundamentală pentru mântuirea oricărui creștin, cea a smereniei desăvârșite.

La final, Preasfinția Sa a oferit părintelui Mihalache Sorin, parohul bisericii, o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva iar Domnului Constantin Stoica, Primarul Comunei i-a oferit cartea „Marele Constantin. Învinuiri și adevăr – studiu istoric”, autor Kostas V. Karastathis. De asemenea, credincioșilor, ierarhul nostru le-a dăruit ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Construcția noii biserici din localitatea Colibași, jud. Giurgiu, a început în anul 2009, iar în prezent, cu sprijinul autorităților locale și al credincioșilor, sfântul locaș este împodobit cu pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente