Prezență arhierească în mijlocul vârstnicilor de la Căminul „Sfânta Ana” din Teiuș

Vârstnicii ocrotiți în cadrul Așezământului Social „Sfânta Ana” din Teiuș au fost sărbătoriți marți, 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, la eveniment fiind prezent Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. IPS Irineu a oficiat o slujbă de binecuvântarea a căminului pentru persoane vârstnice și a oferit celor 14 beneficiari cadouri.

„Mă bucur să fiu prezent în căminul pentru persoane vârstnice din Teiuș. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă față de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite și a jertfei de suferință, contribuie la zidirea trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre. Adresându-mă astăzi acestora i-am îndemnat să fie conștienți de prețul celor din urmă ani ai vieții lor. Trăind în răbdare și în evlavie, ei pot obține din cer har și ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină și de bucurie veșnică pentru ei înșiși” a spus în cuvântul său către vârstnici IPS Irineu. .

La rândul său coordonatorul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș părintele Vasile Crișan a apreciat parteneriatul dintre stat și Biserică prin care funcționează acest așezământ social precizând totodată că o dovadă a activității filantropice bune desfășurată aici este faptul că așezământul este ocupat la capacitatea maximă.

„Ne bucurăm că în această zi IPS Irineu a poposit în mijlocul Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Teiuș mai ales în această zi specială când sărbătorim persoanele vârstnice. Centrul din Teiuș funcționează din anul 2011 și ne bucurăm să vă spunem că își desfășoară activitatea la capacitatea maximă. Acest lucru demonstrează că aici se desfășoară o activitate filantropică bine pusă la punct și apreciată de către beneficiari” a spus părintele Vasile Crișan, coordonatorul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș.

Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș funcționează într-un parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Parohia și Mânăstirea Dumbrava, Primăria Teiuș și Consiliul Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba. Așezământul a fost construit cu ajutorul Fundației „Arnemuidem Ajută Teiuș” din Olanda și are în prezent 14 beneficiari, persoane vârstnice, unele dintre acestea imobilizate.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în 1 octombrie în toate așezămintele care se adresează acestei categorii de beneficiari din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. În județele Alba și Mureș care formează Eparhia de Alba Iulia peste 800 de vârstnici sunt ocrotiți în cămine pentru bătrâni sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu.

Comentarii Facebook


Știri recente