Prezență arhierească în mijlocul românilor din Arganda del Rey – Spania

Românii din Arganda del Rey, Spania, l-au primit în parohia lor, duminică, 15 iulie 2012, pe Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei. Ierarhul a oficiat în biserica parohiei Sfânta Liturghie arhierească, alături de Preasfinția Sa slujind părintele paroh Ciprian Farcaș, părintele diacon Claudiu Nicoară de la Centrul Eparhial și părintele diacon Marian Olimpiu Pop din Arganda del Rey, după cum informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es.

Aproape 200 de credincioși au luat parte la sfânta slujbă, iar zeci de copii, dar nu numai, au primit Taina Sfintei Împărtășanii de la chiriarhul lor.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei a deslușit pericopa evanghelică a zilei, care a amintit de minunea vindecării slăbănogului din Capernaum: „Înainte de a-l vindeca trupește pe slăbănog, Mântuitorul Hristos l-a vindecat sufletește, i-a iertat păcatele, pentru că de cele mai multe ori suferința trupească vine în urma păcatelor, chiar dacă nu întotdeauna. Minunile săvârșite de Mântuitorul nostru, le-a făcut dintr-un sentiment puternic, din iubirea pe care o are Dumnezeu față de om. Mântuitorul a vindecat cauza, boala sufletească, iar apoi le-a arătat celor ce cugetau cele rele că a venit și vindecarea trupească. Prin păcat, omul cade din calitatea sa de fiu al lui Dumnezeu. Dar după ce omul se unește cu Hristos, după ce Dumnezeu își face locaș în sufletul omului, curățind de acolo păcatul, omul este repus în demnitatea de fiu al lui Dumnezeu”.

Părintele Episcop Timotei i-a sfătuit pe credincioși să își mărturisească păcatele și să ceară iertare de la Bunul Dumnezeu, făcând trimitere la Tainele Bisericii noastre prin care Dumnezeu dă iertare și arătând că preotul este unealta prin care mărturisirea omului ajunge la Dumnezeu și prin care omul primește iertarea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa i-a miruit pe toți credincioșii și le-a dăruit iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente