Președintele Greciei a rostit Crezul în Duminica Ortodoxiei la Catedrala din Atena (VIDEO)

Președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a participat la Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Ieronim împreună cu mai mulți ierarhi greci la Catedrala din Atena cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, 13 martie 2022.

Președintele Katerina Sakellaropoulou a rostit la slujbă, din mijlocul bisericii, atât Simbolul Credinței – „Crezul”, cât și Rugăciunea „Tatăl Nostru”, relatează Orthodoxia News Agency.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților centrale precum și ambasadori ai statelor predominant ortodoxe.

După Sfânta Liturghie a avut loc o procesiune cu icoane, iar la final Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a transmis tuturor credincioșilor doriri de bine și urarea de „La mulți ani!” cu ocazia celebrării Ortodoxiei.

În continuare, Arhiepiscopul Ieronim și membrii Sinodului Permanent al Bisericii Greciei, au fost primiți de Președintele Katerina Sakellaropoulou într-o recepție oficială la Palatul Prezidențial.


Duminica Ortodoxiei sau a biruinței Ortodoxiei este sărbătorită în prima duminică a Postului Mare. Sărbătoarea a fost instituită în secolul 9, după sinodul 7 Ecumenic, și amintește de biruința dreptei credințe asupra celor care nu cinsteau icoanele și asupra tuturor ereziilor.

Foto credit: Christos Bonis

Comentarii Facebook


Știri recente