Președintele Donald Trump l-a felicitat pe Arhiepiscopul Elpidofor: Vă apreciez eforturile de a cultiva valorile sacre

În mesajul de felicitare transmis cu prilejul întronizării Arhiepiscopului Elpidofor, Donald Trump l-a felicitat pe ierarh și a afirmat că „apreciază eforturile de a insufla şi cultiva valorile sacre” pe care Statele Unite ale Americii le preţuiesc.

Preşedintele Donald Trump a spus despre Arhiepiscopia Greacă a Americii că oferă „alinare şi vindecare, precum şi o bucurie mare, frățietate şi pace”.

Ceremonialul întronizării Arhiepiscopului Elpidofor din 22 iunie a fost prezidat de Mitropolitul Augustin al Germaniei, în calitate reprezentant al Patriarhului Ecumenic.

Arhiepiscopul Elpidofor a fost ales în unanimitate de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în 11 mai 2019.


Mesajul integral al preşedintelui Donald Trump:

Înaltpreasfinţia Voastră,

Vă transmit cele mai călduroase felicitări cu ocazia întronizării ca Arhiepiscop al Arhiepiscopiei greceşti a Americii. Eu și Melania ne alăturăm familiei şi comunităţii Înaltpreasfinţiei Voastre în celebrarea acestui moment important.

Națiunea noastră are o istorie îndelungată de a-și primi puterea din credinţă și vă apreciez eforturile de a insufla şi cultiva valorile sacre pe care ţara noastră le preţuieşte. Biserica Ortodoxă Greacă oferă alinare şi vindecare, precum şi o bucurie mare, frățietate şi pace. Pentru credincioşii ortodocşi din America, Biserica este esențială în momentele și etapele cele mai semnificative ale vieții.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să continue să binecuvânteze Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii.

Cu sinceritate,
Donald Trump

Foto credit: Washington Monthly

Comentarii Facebook


Știri recente