Președintele Ciprului s-a întâlnit cu Patriarhul Georgiei în Tbilisi

Președintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiades, s-a întâlnit joi, 18 aprilie 2019, cu Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarhul-Catolicos al Georgiei, la sediul Patriarhiei din Tbilisi.

În cadrul întâlnirii au fost subliniate relațiile istorice de prietenie dintre Cipru și Georgia, o dovadă a cărora o reprezintă mănăstirea ctitorită în secolul 10 de Regina Tamara în Cipru.

Președintele Anastasiades a făcut referire la terenul oferit Patriarhiei Georgiei în Cipru unde urmează să fie construit un ansamblu monahal, oferind astfel ocazia comunității georgiene din Cipru să își manifeste credința într-un locaș de cult propriu.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Ministerului de Interne din Cipru, Patriarhul Ilia a făcut referire la cultura și religia celor două popoare care le leagă din punct de vedere istoric.

De asemenea, a mulțumit Președintelui Ciprului pentru sprijinul oferit Georgiei, pentru cesionarea terenului pe care se va construi ansamblul monahal în Pafos, precum și pentru ajutorul dat comunității georgiene care trăiește în Cipru.

Preafericirea Sa a subliniat faptul că mănăstirea va fi construită cât de repede posibil și se va intitula Mănăstirea Gialia.

La final, Președintele Ciprului și Patriarhul Georgiei au făcut un schimb de daruri.

Nikos Anastasiades este primul Președinte al Ciprului care vizitează Georgia în ultimii 27 de ani.

Foto credit: Ministerul de Interne al Ciprului / Biroul de Presă

Comentarii Facebook


Știri recente