Preoții suceveni au îmbrăcat combinezoane pentru a purta sicriul ierarhului lor, Arhiepiscopul Pimen

Sicriul Arhiepiscopului Pimen a fost purtat la ceremonia de înmormântare de 6 preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de 2 angajați ai firmei de servicii funerare.

Unul dintre aceștia a fost chiar Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, Pr. Bogdan Cojoleancă, precizează Doxologia.

„Am avut sufletele pline de bucurie pentru că am fost alături de IPS Părinte Pimen până la capătul drumului și, parcă, deși povara aceasta a părut grea pentru unii din pricina căldurii adunate în interiorul acelor combinezoane destul de incomode, mărturisesc că simțeam o stare de mângâiere, aveam un sentiment de împlinire pentru că noi, preoții, am fost cei aleși să trăim acest moment istoric”, a spus clericul.

„Am simțit că purtăm pe umerii noștri, parcă, toată Bucovina”, a mărturisit părintele Bogdan Cojoleancă.

Cei șase preoți care au lăsat reverendele în ziua de 22 mai și au îmbrăcat combinezoane sunt: Pr. Bogdan Cojoleancă (Biserica Centrului de plasament pentru copii „Gheorghe Sidorovici” din Gura Humorului), Pr. Nicolae Cârdei (Parohia Arbore), Pr. Constantin Bobu (Parohia Ipotești), Pr. Adrian Isache (Parohia Salcea), Pr. Ștefan Mihalcea (Parohia Sasca Nouă) și Pr. Mihai Cobziuc (Parohia Dărmănești).

Foto credit: Doxologia / Silviu Cluci

Comentarii Facebook


Știri recente