Preoţii din Arhiepiscopia Buzăului s-au implicat într-o campanie de prevenire a criminalităţii

Preoţii din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-au implicat într-o campanie de prevenire a criminalităţii, acţiunea civică fiind demarată în perioada  25 august – 8 septembrie 2019, informează eparhia.

În urma acordului încheiat între Arhiepiscopie şi Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, clericii au adresat la finalul slujbelor diferite recomandări pentru a preveni criminalitatea în societate.

O astfel de acțiune a fost organizată duminică, 8 septembrie 2019, și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău cu participarea unor reprezentanţi ai IPJ Buzău.

Pr. Mihail Milea, în calitate de părinte a trei copii, cleric și profesor la Seminarul Teologic din Buzău, a vorbit despre responsabilitatea fiecăruia faţă de comunitatea în care trăieşte.

El a precizat că educaţia propiilor copii se află în strânsă legătură cu sănătatea societăţii.

„Dacă vom insufla copiilor noștri valorile Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, ei vor fi protejați de tot ceea ce este rău în această societate în care trăim”, a afirmat pr. Milea.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, reprezentanții IPJ Buzău au prezentat „riscurile la care sunt expuși copiii și cum pot ei să prevină aceste pericole în viața lor”.

„A fost o întâlnire benefică de ambele părți și ne rugăm lui Dumnezeu să ne ferească de evenimente neplăcute, precum cele din Caracal, care au produs o scindare a societății noastre românești”, a precizat Pr. Mihail Milea.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente