Preoții de caritate din județul Prahova s-au întâlnit în conferință

Preoții de caritate din județul Prahova s-au întâlnit joi, 28 martie, într-o nouă conferință. Cea de-a VIII-a sesiune a Cercului pastoral-misionar „Speranță și vindecare” a avut loc în Capela Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga, Protoieria Câmpina, iar tema abordată a fost „Iisus Hristos – Tămăduitorul celor bolnavi”, informează Ziarul Lumina.

În județul Prahova își desfășoară activitatea 11 preoți de caritate. Periodic, ei se întâlnesc pentru a dezbate diverse teme de interes și pentru a afla de la cei mai înduhovniciți cum să-i aline pe cei „încercați trupește de fierbințeala suferinței și înghețați sufletește de răceala singurătății”, precum a subliniat pr. Gabriel Cârciu, de la Parohia Comarnic, șef de cerc pastoral al Protoieriei Câmpina. Cel în suferință, dacă nu are parte de mângâiere trupească și sufletească și nu-și asumă suferința și o biruie prin credința în Domnul Hristos, „ar putea să creadă că viața aceasta este mai degrabă o vale a plângerii, de vreme ce venim în lume plângând și plecăm din ea suspinând”, a mai arătat pr. Gabriel Cârciu.

În acest sens, pr. Moraru Constantin Mugurel, de la Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga, a precizat că preotul de caritate, când vine la patul bolnavului, trebuie să ajute pe cel bolnav să-și evalueze cauzele și rostul suferinței. „Ca să ajungem la însănătoșirea trupească este necesar ca mai întâi minunea vindecării să se petreacă înlăuntrul nostru. Pocăința și mărturisirea sinceră trebuie să facă începutul vindecării. «Viața trupului este sufletul, iar viața sufletului este Dumnezeu. Doar un trup unit cu sufletul său este viu și doar un suflet unit cu Dumnezeu este un suflet plin de viață», spunea IPS Arhiepiscop Calinic al Argeșului. Boala, suferința și moartea nu sunt stări firești ale omului, ele sunt urmări ale păcatului, iar ceea ce omul trebuie să omoare în el, pentru redobândirea stării de sănătate și viață veșnică, este tocmai păcatul”, a arătat pr. Moraru Constantin Mugurel.

Întrunirea preoților de caritate din județul Prahova a fost precedată de Liturghia Darurilor înainte sfințite, săvârșită în capela cu hramul „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul”, de la Spitalul de Ortopedie și Traumatologie din Azuga. Conferința a fost prezidată de pr. Horia Prioteasa, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, pr. protoiereu Dumitru Costică și Eugen Bucur, inspector eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente