Preot gorjean, misionar în Japonia

Preotul misionar Cristian Gheorghiu, originar din Târgu Jiu, a fost trimis de Patriarhia Română în Japonia, în noiembrie 2008, pentru a sluji comunității creștine ortodoxe din Nagoya – Osaka. La sfârșitul lunii martie, părintele Cristian Gheorghiu a revenit în Gorj, alături de soția sa niponă și de cei doi copii, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Părintele Gheorghiu a slujit la Biserica „Învierea Domnului” din Nagoya – Osaka din 2008 și până în martie 2011. În urma cutremurului devastator, activitatea misionară a preotului Cristian Gheorghiu a fost suspendată pe o perioadă indefinită. „Situația fără precedent creată de multiplele cataclisme naturale și radiații nucleare a declanșat stare de urgență în Japonia. Centrul Misionar Român și Parohia Nagoya-Osaka și-au suspendat temporar activitatea pe o perioadă indefinită”, a spus părintele Gheorghiu.

Până când lucrurile se vor îndrepta în Japonia, părintele Gheorghiu va locui la Târgu Jiu, alături de familia sa. Pe doamna preoteasă, de origine niponă, născută în orașul Osaka, a cunoscut-o în Irlanda, în timpul doctoratului. „Acum este pentru prima dată în Gorj, până acum nu am avut prilejul să venim acasă, la părinții mei. Îi promisesem atât soției, cât și celor doi copii ai noștri că vom veni la bunici, în Târgu Jiu. Acum, nu neapărat din voia noastră, am venit acasă”, mai spune preotul misionar gorjean.

Comentarii Facebook


Știri recente