Premii pentru elevii de la Grădinari şi Secui

Centrele sociale și parohiile din Arhiepiscopia Craiovei desfășoară în această perioadă mai multe activități în sprijinul elevilor beneficiari. Răsplătirea celor mai buni elevi a constituit una din prioritățile Centrului social multifuncțional Grădinari și ale Parohiei Secui, din județul Dolj, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii Centrului social multi­func­țional Grădinari al Arhiepiscopiei Craiovei au primit la sfârșitul săptămânii trecute daruri, cu prilejul încheierii anului școlar. Astfel, aproximativ 30 de beneficiari ai așezământului social au prezentat un program artistic, în cadrul căruia au recitat poezii și au interpretat cântece. În mijlocul lor s-a aflat Înalt­preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care i-a binecuvântat pe cei mici, i-a felicitat pentru rezultatele școlare obținute și i-a îndemnat să fie la fel de implicați în activitățile educative și pe viitor. Coordonatorul centrului, pr. Romică Constantin Costea, a vorbit la rândul său despre sprijinul pe care așezământul îl oferă copiilor proveniți din familii aflate în dificultate, subliniind impor­tanța serviciilor educative. „Este o mare bucurie să fim astăzi alături de copii, într-un moment special pentru ei și laolaltă pentru noi, ziua în care culeg roadele muncii depuse de-a lungul anului școlar. Rezultatele la disciplinele studiate ne arată că și-au dat silința să învețe cât mai bine, să își dezvolte cunoștințele, să își facă părinții mândri de ei. Noi apreciem această dorință și efortul pe care l-au depus și vom încerca de fiecare dată să îi sprijinim în procesul educațional”, a precizat părintele Romică, coordonatorul Centrului social Grădinari din județul Olt.

Festivitate de premiere a elevilor din Parohia Secui

Și elevii cu rezultate meritorii din localitatea doljeană Secui au fost premiați la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unei festivități la care au participat, alături de școlari, părinții acestora și cadrele didactice, printre care domnul director al Școlii Gimnaziale Secui, prof. Floricel Cosmin. Cu acest prilej, Parohia Secui, prin pr. Marius Preda, le-a acordat premii elevilor cu cele mai bune rezultate la învățătură, constând în diplome, icoane, aceștia beneficiind, de asemenea, de sprijin financiar. îTot cu această ocazie a mai avut loc și retragerea la pensie a doamnei educatoare Florica Anghel, care a primit din partea Parohiei Secui o icoană de binecuvântare pentru cei 40 de ani de activitate în mijlocul comunității noastre. A devenit o tradiție să împărtășim împreună cu elevii parohiei noastre bucuria recunoașterii ostenelii pe care au depus-o de-a lungul anului școlar. Ne-am reunit astăzi, părinți, copii și cadre didactice, pentru a marca sfârșitul unui an școlar în care toți cei implicați în educația elevilor au depus eforturi ale căror roade le culeg acum atât șco­larii, cât și îndrumătorii lor. Sunt nenumărate acțiunile de acest fel la care a luat parte în acest scop Parohia Secui și amintesc astfel de concursul «Sfinții Martiri Brâncoveni», în cadrul căruia au fost premiați copiii cu cele mai bune referate”, a precizat pr. Marius Preda, paroh al Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Secui.

În luna iulie, Arhiepiscopia Craiovei va organiza la Mănăstirea Tismana o tabără interactivă pentru elevii olimpici din Mitropolia Olteniei. Activitatea se va desfășura prin Fundația „Cuvântul care zidește”, în parteneriat cu inspectoratele șco­lare județene din teritoriu.

Comentarii Facebook


Știri recente