Premierea olimpicilor olteni

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, le-a recompensat pe cele șase olimpice, câștigătoare ale fazei județene la olimpiada de religie. Întâlnirea a avut loc la începutul acestei săptămâni, la Centrul eparhial din Slatina, informează „Ziarul Lumina”.

Elevele Dorina Stuparu, de la Școala Gimnazială Comani, Drăgănești-Olt, îndrumată de prof. Nistor Mihaela Dobre, Denisa Dobre, de la Școala Gimnazială Nr. 2, Caracal – prof. Mioara Dobre, Monica Trușcă și Cristina Rada de la Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina – prof. Flavius Popescu, Loredana Scutelnicu, de la CE – Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia, îndrumată de prof. Elena Florescu, și Alexandra Stoian, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal – prof. Alexandra Iliescu, au fost reprezentantele eparhiei la faza națională, care a avut loc la Cluj-Napoca și unde județul Olt a obținut patru premii speciale după anunțarea rezultatelor.

În cadrul întâlnirii de marți, 2 iulie, de la Centrul eparhial din Slatina, PS Sebastian a apreciat eforturile depuse atât de eleve, cât și de profesorii îndrumători care s-au îngrijit de pregătirea teoretică. Cu acest prilej, arhiereul oltean le-a încurajat pe eleve să aprofundeze și mai mult cunoștințele religioase, iar pe dascăli să se dedice și în anii următori realizării acestor performanțe.

Despre rezultatele excelente ale elevilor olteni la concursurile și olimpiadele de religie, prof. Florica Grecu, inspector de specialitate, a spus: „Parteneriatul real Școală-Biserică dă roade. Avem elevi mulți care aleg să participe la concursurile de religie organizate fie de profesori, fie de Patriarhia Română, cu sprijinul părinților slujitori. Este momentul să lucrăm și mai mult împreună preoți și dascăli, pentru ca elevii de astăzi să fie credincioșii de mâine din biserici. Nu întâmplător, ci spre folos, ne-am întâlnit astăzi, când Moldova îl prăznuiește pe Marele Voievod Ștefan cel Mare, apărător al creștinătății”.

„Întâlnirea cu PS Părinte Episcop s-a dovedit a fi un moment emoționant pentru mine, dar și unul simțit cu responsabilitatea misiunii viitoare. Când Îl ai pe Dumnezeu cu tine, nu poți lua vacanță. Chiar dacă nu mai sunt la ore acum, voi participa la Școala de Vară pentru disciplina religie și la programul de cateheză”, a declarat Dorina Stuparu, eleva care a obținut cea mai mare notă din lot.

La final, elevele și dascălii au primit din partea PS Sebastian, alături de arhierești binecuvântări, cărți ziditoare de suflet și icoane, iar din partea Asociației Profesori și Elevi Activi-ASPEA Caracal, reviste și hărți.

Comentarii Facebook


Știri recente