Premierea copiilor arădeni din cadrul proiectului „Alege Școala!”

Proiectul „Alege Școala!”, care propune dezvoltarea unui program special pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii și men­ținerea elevilor în sistemul edu­ca­țional, se derulează și în cele șase centre educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cadrul proiectului, Școala Gimnazială „Ștefan Cicio Pop” din municipiul Arad, partener al Centrului educațional-inovativ al Parohiei Arad-Bujac, desfă­șoară un program cu caracter corectiv pentru cele 29 de persoane care au părăsit timpuriu școala. Prin intermediul acestui program se urmărește oferirea de servicii de orientare și consiliere, educație remedială și campanii de informare cu scopul con­știentizării rolului educației în formarea lor profesională viitoare. Într-un cadru festiv, aici a avut loc, miercuri, 8 iulie, festivitatea de premiere a partici­panților la etapa I a Concursului „Alege Școala!”. La etapa pe centrul educațional a concursului, organizat pentru elevii din programul „A doua șansă”, au fost înscriși toți cei 29 de par­ti­cipanți. Organizatorii compe­tiției, Fundația „World Vision România” și Patriarhia Română, au recompensat pe fiecare participant cu un trening și o geantă personalizată.

Ocupanții locurilor fruntașe au fost pro­movați în etapele următoare, care vor fi finalizate cu alte premii. Premierea s-a desfășurat în sala de festivități a școlii, în prezența părintelui dr. Vasile Pop, responsabilul Centrului cultural-pastoral „Sfântul Ierarh Nicoale” al Parohiei Arad-Bujac, a profesoarei Ramona Sebișan, directorul școlii, ca și a părinților elevilor recompensați.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…