Premiera piesei de teatru „Osânda cărților”

Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon lansează în premieră o nouă piesă de teatru, scrisă anul acesta de părintele Teleanu Bogdan-Aurel și intitulată Osânda cărţilor. Lansarea va avea loc în cadrul sărbătorii hramului bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, miercuri, 26 iulie 2017, ora 20.00. 

Piesa de teatru – o dramă religioasă ale cărei implicații sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru al României zilelor noastre – va fi transpusă de actriţa Ana Calciu într-un spectacol-lectură. Cunoscuta actriţă este îndrăgită de membrii Ateneului Sfântului Pantelimon în special pentru rolul Mariei Brâncoveanu din piesa de teatru creştin Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam, după un text alcătuit tot de părintele Teleanu Bogdan-Aurel.

Piesa de teatru Osânda cărţilor este dedicată Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română şi pune în lumină rezistenţa prin cult a preoţilor de la biserica Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti în faţa Ciumei Roşii.

Comentarii Facebook


Știri recente